Keretrendszer az információbiztonság integrált fejlesztéséhez és fenntartásához IT Manager és Busine

Cím: Keretrendszer az információbiztonság integrált fejlesztéséhez és fenntartásához IT Manager és Business Analyst részére

4 fő informatikus részére kutatás diplomatervezéssel együtt, egyéni altémák a tesztelés, modellezés, technológiatervezés és implementálás.

Célfeladat: módszertan- és újrafelhasználható generikus modellgyűjtemény alkalmazása, bővítése, továbbfejlesztése, felhőinformatikai és hagyományos informatikai szolgáltatások nyújtásához és igénybevételéhez monitorozott kooperatív munkafolyamatokban, szervezeti információs rendszerbe beágyazhatóan. Verzió kezelő technológiák adaptálása, a programfejlesztésben alakultak ki és

Csoportmunka szerkezet: önálló munkák csillagpontban a témavezetővel, kooperációk hálóban, a munkaeredmények és folyamatszakaszok szervezéséhez.

Induló megbeszélés: augusztus 30. de. 11.40 I/202 iroda, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rövid összefoglaló:

A téma része a MaaS (Method as a Service) kutatásnak, célja a rendszerfejlesztési folyamatok korai szakaszainak, valamint a bevezetés és változáskezelés támogatása. A feladat opensource technológiákra, szabványokra és korábbi eredményeinkre épül. Nemzetközi kitekintésben is hiánypótló. Tágabb értelemben, a munka eredménye technológiai és szervezési keretrendszer üzleti architektúrák fejlesztéséhez, szervezéséhez és monitorozásához, ahol a szereplők számosak és különféle szakterületet képviselnek. A szakterületi szabványok és referenciamodellek ajánlásait a keretrendszer befogja adaptáláshoz és újrafelhasználáshoz. Specializálás doménekre a keretrendszert fenntartó feladata. Szemcsézettség foka az igénybevevő alkalmazás része. Integráltság kialakítása, validálása, monitorozása az igénybevevő és szolgáltató kooperációjának része.

Az esettanulmányban kialakításra és bemutatásra  kerül az  információbiztonság integrált fejlesztéséhez szükséges kooperatív munkakörnyezet az  üzleti elemzők részére, a szabványalapú követelménytervezés, integrált fejlesztés. A csoport munkája lefedi az MDE folyamat RM, AM IM szakaszait agilis módszerrel.

Elsajátítandó ismeretek: vizuális nyelvek a modell alapú fejlesztéshez, tanszéki kutatási eredmények tanulmányozása, generikus és  specifikus modellek fejlesztése, szabványok adaptálása, integrált fejlesztés és kísérleti fejlesztés adaptálása irányított módon.

Kulcsszavak: URN, GRL, UCM, MSC, jUCMNav, SVN, MaaS, IT Manager, Business Analyst, ISO/IEC 27001/27002, ITIL, RM, MDE, MDA, BPM, Corectness by Construction, Cloud Computing,

Irodalom:

Wikipedia, http://jucmnav.softwareengineering.ca/ucm/bin/view/ProjetSEG/WebHome Témavezető:

Medve Anna

Villamosmérnöki és Infromációs Rendszerek Tanszék

I/202 iroda, I.ép. 2. emeleten jobbra, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Keresés a honlapon