Modellverifikálás és komponens integrálás validálása open-source IF nyelven

Cím: Modellverifikálás és komponens integrálás validálása open-source IF nyelven

 

3 fő programtervező informatikus vagy MSC kutatás júniusi diplomázás lehetőségével

Célfeladat: modellek és kódinjektálás ötvözése verifikálással és modelltranszformációval, OMEGA és SPIN verifikálók alkalmazása modellfinomításra,

Induló megbeszélés: augusztus 30. de. 11.40 I/202 iroda, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rövid összefoglaló:

A kiírás folytatása a 2009/2010-ben elért tanszéki eredményeknek. Része a modellvezérelt fejlesztés kutatásnak, ebben a verifikálás és verifikáló mérnök munkafeladatainak. Tágabban a verifikálást mint szolgáltatás kidolgozását készíti elő, felhőinformatika kínálatban is.

A modellek verifikálása és újrafelhasználása nemcsak célszerű, hanem korkövetelmény is. Az idő kezelése és a modellek szemcsézése közös megoldásteret kínál a kommunikációs automaták elméletében. Komponensek adaptálása és integrálása rendszerfejlesztés részei, az integrációs teszt modellverifikálással célszerű kódgenerálás előtt.

Open source eszközök és módszerek adaptálása, tesztautomaták fejlesztése a feladat. Esettanulmány az előző eredmények felhasználásával.

Elsajátítandó ismeretek: kommunikáló automaták, modell alapú fejlesztés, tanszéki kutatási eredmények tanulmányozása, IF elsajátítása, verifikálás ismeretek elsajátítása

Kulcsszavak: IF, Omega, SPIN, TOPCASE, MDE, V&V

Irodalom: Wikipedia, tanszéki anyagok

Témavezető:

Medve Anna

Villamosmérnöki és Infromációs Rendszerek Tanszék

I/202 iroda, I.ép. 2. emeleten jobbra, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Keresés a honlapon