Információ kinyerése szöveges dokumentumokból

Az üzleti életben valós problémaként merül fel, hogy egyes üzleti folyamatokban, külső partnerektől, ügyfelektől vagy akár belső részlegek között kevéssé strukturált vagy strukturálatlan dokumentumok érkeznek be (emailek, faxok, word/pdf dokumentumok).

Ezek a folyamatok nehezen automatizálhatóak addig, amíg a dokumentumok tartalmát nem tudjuk megbízhatóan azonosítani. A feladat az, hogy gépi tanulási módszerekkel ezekből strukturált adatot nyerjünk ki (amit azután a hagyományos módszerekkel fel lehet dolgozni).

Példák: - Meglévő kölcsönszerződés alapján lehívás a rendelkezésre álló keretből. Az ügyfél emailt küld, megjelöli a lehívandó összeget, a dátumot, ill. az átutalás paramétereit. - A kölcsönszerződést menedzselő bank dokumentumokat küld a kölcsönben szintén résztvevő bankoknak a hitelkeret változásáról (növekedés, csökkenés). A dokumentum tartalmazza a kölcsön azonosítóit, az értéknapot, a változás típusát és mértékét, a végső ügyfél nevét, stb.

A feladat kutatási jellegű, természetes nyelv feldolgozás, mesterséges intelligencia iránt érdeklődő hallgató(k) jelentkezését várjuk.

Külső konzulens: Szabó Roland, Morgan Stanley

Keresés a honlapon