SZEÜSZ témakör: IT rendszerek és szolgáltatások műszaki kivitelezése és eljárásrendje

SZEÜSZ témakör: Generikus modellek fejlesztése és validálása IT szolgáltatások tervezéséhez, kivitelezéséhez és bevezetéséhez, valamint ezek megfelelőségének ellenőrzéséhez, a 83/2012. kormányrendeletben kiadott SZEÜSZ direktíva szerint.

Nincs létszámkorlát, közösen vagy egyenként lehet jelentkezni.

Kulcsszavak: SZEÜSZ, IT konszolidáció, URN, UCM, GRL

A téma gazdasági háttere:

Az Új Széchenyi Terv keretében kidolgozásra került a „Kormányzati informatikai szolgáltatás és e-közigazgatási sztenderdek” gyűjteményben a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatások műszaki, technikai követelményrendszerének kidolgozása. A 2011. évi rendelet alapján az informatikáért felelős miniszter az e-közigazgatásért felelős miniszterrel egyetértésben rendeletben állapítja meg a technikai előírásokat igénylő szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatások részletes műszaki, technikai feltételeit. . A cél az, hogy az engedélyezések egységes specifikáció szerint legyenek értékelhetőek, az ügyfelek számára kiszámítható módon.

Az egységes specifikációk és minimumkövetelményeket tartalmazó ajánlások célja az, hogy a szakhatósági útmutatóknak való igazolt megfelelés lényegében a szolgáltatási engedély automatikus megadását jelentse. A szakhatósági útmutatók alapját képezik a piaci szolgáltatókkal folytatott szakhatósági kommunikációnak.

A hallgatók irányított képzésének célja és formái:

Ismeretek, képességek és jártasság megszerzése informatikai rendszerek újratervezéséhez, a kormányzati intézkedés által megkövetelt, a kormányzati intézetekben elindított, és a gazdálkodó szervezetekre is kiható informatikai konszolidációban való részvételre. Hallgatói munkaformák: TDK, Önálló labor, Mérnöki terv, Diploma terv, Szakmai gyakorlat.

Részfeladatok

1. Generikus modellek a szolgáltatások modellezéséhez, amelyek informatikai képzettséget nem feltételezve bemutatják a kockázatok terjedelmét, jellemző formáit és a szükséges javaslatokat az információbiztonsági kockázatok felismerésében és kezelésében.

2. Generikus modellek a szervezeti informatikai konszolidáció folyamatához, amelyben az egységesítési útmutatások betartása nyomonkövethetően kell megjelenjen. Ennek célja, hogy az eljárások folyamatának optimalizált modellje kommunikációs alapot nyújt a kötelezett szervezetek és az ellenőrzést végzők számára is.

3. Függőségi modell létrehozása a SZEÜSZ rendeletben megadott hitelesítés-szolgáltatás és egyéb szolgáltatások között, amely az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó szervezetek eljárásrendjének újratervezéséhez nyújt támogatást a szabályozási háttér komplex rendszeréről.

4. Műszaki vizsgálat a SZEÜSZ rendelet és a nyílt forráskódú tartalomkezelők alkalmazásának összeegyeztethetőségéről, amely technológia elemzést, az alkalmazás kockázatainak nevesítésére és mérséklésére modellt nyújt és végrehajtási tervet.

Jelentkezés:

elektronikus levélben az eszközökre és a feladatkategóriákra való érdeklődést mutató bemutatkozással Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, tárgyszó: (SZEÜSZ csapat),

Saját adatok: név, Neptun kód, szak, Neptun tantárgy (OL, MT, DT), TDK, szakmai gyakorlat, tervezett védés ideje (2017. június, 2017. december)

Medve Anna, VIRT, I.105, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Keresés a honlapon