Felhőinformatika témakör: Felhőinformatikai (Cloud Computing) fejlesztés vállalati háttérrel.

 

Felhőinformatika témakör: Felhőinformatikai (Cloud Computing) fejlesztés vállalati háttérrel.

Nincs létszámkorlát, közösen vagy egyenként lehet jelentkezni.

Kulcsszavak: IaaS, PaaS, SaaS, SECaaS, MaaS, szerver- és adatbázis konfigurálás, Linux-Apache-PostgreSQL-PHP, Linux, Ubuntu, webfelület, adatbáziskezelés, Open Source technológiák.

A hallgatók irányított képzésének célja és formái a felhőinformatika témában:

Ismeretek, képességek és jártasság megszerzése informatikai rendszerek újratervezéséhez felhőinformatikai technológiák alkalmazására vállalati környezetben. Hallgatói munkaformák: TDK, Önálló labor, Mérnöki terv, Diploma terv, Szakmai gyakorlat.

 
Elméleti problémakezelés:
1.Ismerkedés a témában irodalomgyűjtéssel és eszközök laboratóriumi szintű kipróbálásával, virtuális környezetek létrehozása Linux vagy Ubuntu alatt, nyílt forráskódú adatbáziskezelőkkel és grafikus kezelőkkel – IaaS és PaaS tanulmányhoz.
 
2. Erre építünk SaaS és SECaaS munkákat.
 
Konkrét problémakezelés és részfeladatok:
1. Open Source alapon infrastruktúra tervezés, telepítése felkészítve a felhőben való üzemeltetésre - LAPP szerver Linux-Apache-PostgreSQL-PHP telepítése virtuális környezetbe
 
2. IaaS, PaaS létrehozása kereskedelemre amelyhez az SaaS- tartományban további web-es platformokkal lehet hozzaférni de alapvetően az XML, XLS, CSV közvetítéssel, amelyben több esettanulmány valósul meg hallgatónként a diplomadolgozat részeként.

Jelentkezés:

elektronikus levélben az eszközökre és a feladatkategóriákra való érdeklődést mutató bemutatkozással Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, tárgyszó: (CC csapat),

Saját adatok: név, Neptun kód, szak, Neptun tantárgy (OL, MT, DT), TDK, szakmai gyakorlat, tervezett védés ideje (2017. június, 2017. december)

Medve Anna, VIRT, I.105, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Keresés a honlapon