Termékmegmunkáló és tesztelőrendszer megvalósítása XTS lineáris szállítórendszerrel

p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 120%; text-align: left; }a:link { color: rgb(5, 99, 193); }

Termékmegmunkáló és tesztelőrendszer megvalósítása

XTS lineáris szállítórendszerrelA mozgásvezérlés területén áttörést jelentő XTS (eXtended Transport System – XTS) lineáris szállítórendszer egyetlen egységben ötvözi a forgó- és lineáris hajtási elvek előnyeit, helyt adva a kis helyigényű és nagyon dinamikus gépkoncepciók teljesen új módszerekkel történő megvalósításának.

A komoly innovációs potenciált jelentő XTS lehetőséget kínál arra, hogy a termék- és formátumváltást, valamint a kis darabszámú sorozatgyártást a gépberendezésbe történő beavatkozás nélkül, a lehető legrövidebb időn belül végre lehessen hajtani.

Az XTS lineáris szállítórendszert bemutató videó az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=Rh8HfCHlyNcA hallgató feladata az anyagmozgatás megvalósítása a megmunkálófázisok és a tesztpontok között. A munkadarab bemérése után a terméket a „Megfelelő”, illetve „Selejt” pozíciókba kell mozgatni.

A munkadarab mozgatása XTS-rendszerrel valósul meg. Az XTS vezérlése ötvözi a tengelyvezérlési és hagyományos vezérlési feladatokat. A pályarendszer vezérlése PC-alapon futó TwinCAT 3-as szoftverben történik. A vezérlőszoftver feladata az egyes mozgatóelemek megfelelő pozícióba juttatása, valamint kommunikáció a megmunkálóállomással, melyet szintén TwinCAT 3 vezérlés működtet. Ezen felül a vezérlőszoftvernek kapcsolatban kell lennie a tesztállomás kiértékelő eszközével.

A mérési adatokat, ciklusidőt, selejtszámot és egyéb gyártási információkat egy felső folyamatirányító rendszer felé kell továbbítani.

 

A téma önállóan is feldolgozható, vagy összevonható az alábbi témákkal:

  • Valós idejű CNC-szoftver alkalmazás fejlesztése PC-alapú vezérléshez

  • IoT: egyszerű, nyílt és szabványos alapokra épülő felhőcsatlakozásElvárások:

  • PLC alap- és programozási ismeretek

  • angol nyelvtudás

  • hajtástechnikai alapismeretekLétszám: 1 fő, témaösszevonás esetén maximum 3 főKeresés a honlapon