Pannon Egyetem, Műszaki Informatikai Kar
Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszék

Vezető

Kozmann György, DSc, professzor emeritus, egyetemi tanár
Tel: 06-88-624-604
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kutató-fejlesztő központ tevékenysége

Az EIKFK tevékenysége a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán működő, az orvos-biológiai kérdések-kel foglalkozó két kutatólaboratórium eredményeire támaszkodva, nagy volumenű K+F projektek végzésére irányul.

A kutatólaboratóriumok a következők:

  • Agyi Bioelektromos Képalkotó Kutatólaboratórium,
  • Kardiológiai Bioelektromos Képalkotó Kutatólaboratórium.

Az EIKFK mátrixos felépítésének köszönhetően minden egyes projekt esetében a szükséges humán, és infrastrukturális erőforrásokat a Kar tanszékei célszerű arányokban, közösen biztosítják. Jelenleg két projekt kidolgozása van folyamatban. Az ENIAC (FP-7 koordinációjú) projekt az elektroenkefalográfián (EEG), az elektromos szövet impedancián (ETI) és az elektromos impedancia tomográfián (EIT) alapuló epilepszia fókusz meghatározás algoritmusainak kidolgozásával és pontossági becslésével foglalkozik, míg a másik a TÁMOP 4.2.2. projekt a Bioelektromos képalkotó rendszerek kidolgozását és klinikai alkalmazásba történő bevezetését célozza meg, elsősorban a veszélyes aritmiák rizikójának becslése területén.