Pannon Egyetem, Műszaki Informatikai Kar
Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszék

VILLAMOSMÉRNÖKI BSc SZAK

Hasznos információk felvételi előtt állóknak:

Miért éppen a Pannon Egyetem:

 • kis létszámú hallgatói csoportokban tanulhatsz (nem tömegképzés),
 • személyre szabott képzés,
 • kiemelkedő ösztöndíj lehetőségek,
 • ipari kapcsolat neves hazai, és nemzetközi cégekkel,
 • kutatás-fejlesztési projektekben való részvétel.

Bővebb információt a szak honlapján, vagy facebook oldalunkon olvashatsz, ha valamit nem találnál ott meg, akkor a kérdéseid felteheted e-mailben vagy telefonon is.

Web: https://mik.uni-pannon.hu/index.php/hu/villamosmernoki-bsc.html
Facebook: Villamosmérnöki BSc Szak, Pannon Egyetem
E-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06/88 624-024

 

Hasznos információk villamosmérnök hallgatóknak:

szakvezető: Dr. Fodor Attila
tanterv: Villamosmérnök BSc tanterv
tanulmányi ügyek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook: Villamosmérnöki BSC szak, Pannon Egyetem

 

A mai modern világunkat körülveszik az intelligens elektromos berendezések. A képzés célja olyan szakemberek kinevelése, akik alkalmasak a folyamatosan fejlődő világunkban megállni a helyüket. Hallgatóink a tanulmányaik során természettudományi, műszaki, informatikai, nyelvi és humán ismereteket sajátíthatnak el. Végzett diákjaink a klasszikus villamosmérnöki pozíciók mellett olyan szerteágazó területeken is megállják a helyüket, mint a szoftverfejlesztés, a minőségbiztosítás, vagy a menedzsment.

 

 

 

A képzés során hallgatóink az első három félévben a szakmai alapozó tárgyakat sajátíthatják el. Szakunk sajátossága, hogy megpróbálunk hallgatóinkkal személyre szabottan is foglalkozni, melynek keretén belül a tantervünk felzárkóztató kurzusokat is tartalmaz, ezeken a hallgatóink felfrissíthetik középiskolai ismereteiket. A képzés második fele szakmai tárgyakat és csoportokra bontott laboratóriumi foglalkozásokat tartalmaz, ahol a hallgatóink már specializáltan tanulják a modern villamosmérnöki ismereteket.

 

 

 

 

Mikor érdemes a villamosmérnöki szakunkat választanod:

 • ha elektronikus berendezéseket akarsz tervezni,
 • ha érdekel a robotika,
 • ha érdekelnek a megújuló energiaforrások,
 • ha programozható-, és beágyazott processzorokkal szeretnél áramköröket tervezni, vagy azokat szeretnéd programozni, konfigurálni,
 • ha érdekelődsz az automatizálási problémák iránt (PLC programozás, gyártósorok vezérlése),
 • ha egy külföldön is piacképes diplomát szeretnél, mellyel válogathatsz az állások között.

Az 5. félévben hallgatóink eldönthetik, hogy a választható szakmai tárgycsoportok közül melyiket választhatják.
 

Elhelyezkedési lehetőségek:

Egy felkészült, biztos tudással rendelkező villamosmérnöknek rendkívül jók az elhelyezkedési esélyei a munkaerő piacon.  Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a nálunk végzett hallgatók többségének még a képzés befejezése előtt sikerül állást találnia. Az ipari partnereink visszajelzései pedig arról tanúskodnak, hogy a Pannon Egyetemen végzett hallgatók, kiválóan megállják a helyüket.