Pannon Egyetem, Műszaki Informatikai Kar
Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszék

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara villamosmérnöki alapszakon 2015 szeptembere óta kínál duális képzési lehetőséget.

A duális képzés az alapképzés egy olyan formája, amely során a gyakorlati oktatás az egyetemen kívül, a duális képzésben résztvevő partnervállalatoknál történik. A duális képzésben a hallgatók évente 26 hetet töltenek a felsőoktatási intézményben és 22 hetet a gyakorlóhelyen. Így a képzés teljes ideje alatt olyan szakmai munkát végezhetnek, amelyért 3,5 éven keresztül hallgatói munkaszerződés keretében fizetés is jár.

A duális képzés a tanév időtartamában, felépítésében és a gyakorlat mennyiségében különbözik a hagyományos alapképzéstől. Ugyanúgy 3,5 éves a képzés, de a tanév időtartama 48 hét, amely jelentősen több mint „hagyományos” képzési forma esetén. Elméleti oktatással 26 hetet, a vállalatoknál pedig 22 hetet tölt el a hallgató évente, továbbá a vállalatok 4 hét fizetett szabadságot is biztosítanak. Emiatt a képzés igen „intenzívnek” mondható, mivel az egyetemi évek alatt a képzési időn túli szüneteket, a vizsgaidőszakok jelentős részét és a gyakorlati időt a hallgató a cégnél tölti.

Bővebb információ: http://mik.uni-pannon.hu/hu/oktatas/dualis-kepzes.html