Pannon Egyetem, Műszaki Informatikai Kar
Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszék

A 3D Virtuális és Digitális Környezetek Kutatólaboratórium munkatársai, Sikné Dr. Lányi Cecília professzor asszony vezetésével vettek részt az „Advancing Social inclusion through Technology and Empowerment (a-STEP)” COST Action pályázatban. 

A 2024. október 13-án záruló a-STEP Cost Action pályázat fő célja volt többek között azt kutatni, hogyan lehet az autizmussal élők életvitelét Segítő Technológiával (Assistive Technology) megkönnyíteni.

A munkacsoport többek között tananyagokat fejlesztett az Assitive Technology témakörben oktatók, egészségügyi szakemberek, pszichológusok és ipari fejlesztők részére, valamint általános ismertetőket készített a társadalom számára. A munkacsoport volt felelős a konzorcium disszeminációs tevékenységért is, valamint egy White Paper elkészítéséért.

Az „a-STEP” projekt vezetői felkérést kaptak, hogy mutassák be a pályázat eredményeit az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének tudományos csúcstalálkozóján (United Nations General Assembly Science Summit) New Yorkban hibrid konferencia keretében szeptember 27-én.

A hibrid konferencia egyik résztvevője az UNESCO képviselője volt, a konzorcium előadását 82 UNESCO irodába közvetítették világszerte.

Gratulálunk az elért sikerekhez!